Zelf tomatensaus maken voor lasagne of pizza (deze hoeveelheid is voor een lasagne voor 4 personen) 

Ingrediënten

  •  2 eetlepels olijfolie

  • 1 grote ui gesnipperd

  • 400 gr gehakte tomaten uit blik of 10 verse tomaten*

  • 6 blaadjes fijngehakte basilicum

  • zout & peper

  • Voeg voor de variatie toe:

  • 1 stengel fijn gesneden selderij

  • 1 eetlepel fijn gehakte peterselie

  • 1 teentje fijngesneden knoflook

     

Bereiding

 

  1.  Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes. Als je selderij, peterselie of knoflook gebruikt, kun je dat nu ook toevoegen en meefruiten.
  2. Voeg de tomaten** toe en kook het 10 minuten.
  3. Roer de basilicum erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen

    5. Wil je geen pitten in je tomatensaus. Zeef  de saus als hij klaar is

     Verse tomaten gebruiken? Let dan op het volgende: Verse tomaten kun je het beste eerst blanceren. Kerf in elke tomaten en kerf en doe ze een paar minuten in kokend water. Haal de tomaten eruit en zo kan je gemakkelijk het vel er af halen. Volg daarna het recept. Zo voorkom je velletjes in je saus.  

Lekker bij de lasagne met courgette en aubergine.

    Liefs,

     

    Willie

     

    0