Online paling kopen

 

De Friese Palingroker verkoopt online paling. We roken onze verse paling altijd zelf. Onze paling is van de beste kwaliteit, boterzacht en perfect op brood, in een gerecht of als borrelhap. 

 

Bestel online palingRecepten met paling

Online paling kopen

Gerookte paling is een typisch Nederlandse delicatesse. Helaas neemt, door overbevissing, de populatie al jarenlang af. Daarom is de paling in Nederland een beschermde diersoort. Onze paling komt uit Noord-Ierland. Daar is van overbevissing geen sprake. Veertig jaar geleden zijn er al afspraken gemaakt met de vissers over het vangen van de paling, de zogehete visquota. Wij roken onze verse paling zelf, volgens een authentieke traditie. En juist die heerlijke gerookte paling kunt u online kopen. 

 

Perfecte gerookte paling

Pekelen, wassen, roken, Spelen met vuur!

Dit zijn de vier elementen die versgerookte paling de perfecte smaak geven. Het hele procedé vanaf pekelen tot op je broodje of borrelplank duurt ongeveer drie uur, afhankelijk van de dikte en grootte van de palingen. En dan krijg je zoals het Parool omschrijft: de perfecte paling “vet maar niet te, zout maar niet te”.

 

Gerookte paling kopen in Amsterdam

Iets goed te maken? Neem een pondje paling mee; een delicatesse waar je blij van wordt! Je bestelt verse gerookte paling nu online in onze webshop. Bestellingen voor Amsterdam lever ik zelf af. Op donderdag, vrijdag en zaterdag vaar ik namelijk als parlevinker door de Amsterdamse grachten, waar ik naast versgerookte paling, zalm, gans, oesters en lekkere borrelhapjes verkoop. Bestellingen in de rest van Nederland worden op vrijdag tussen 17.00 en 22.00 uur geleverd.

 

Meer over paling

Paling wordt ook wel ‘aal’ genoemd en behoort tot de familie Anguilla Anguilla. De paling is een soort trekvis. Iedereen kent de verhalen van de palingen in de Sargassozee die daar hun eieren leggen en bevruchten. Zodra ze uit het ei komen worden ze wilgenbladlarven genoemd. De larven gaan meteen op reis. Op de golfstroom drijven ze enkele duizenden kilometers over de Altantische Oceaan naar de kusten van Europa. Deze tocht kan wel drie jaar duren. In de tussentijd verandert ze van larf naar glasaal, naar gele aal. Als gele aal trekken ze naar verschillende rivieren en passen ze zich direct aan in het zoete water.

Deze bruin tot grijsachtig gekleurde vis kan meer dan een meter lang worden! De paling heeft een karakteristieke lichaamsbouw, nauwelijks schubben en is makkelijk te onderscheiden van andere vissen. Niet alleen in Europa maar ook in Noord-Afrika en Japan kun je de paling vinden in zoete en brakke wateren. De paling leeft vooral in de modderige bodem en jaagt ‘s nachts op kleine waterdiertjes, zoals kleine visjes en garnalen. Dat de paling een beschermde diersoort is, schreven we al. Toch wordt hij nog volop, als delicatesse, gegeten.

In januari geven wij aan onze groothandel door hoeveel paling wij denken te gaan verkopen in dat jaar. Dat wordt aan de vissers die rondom het meer Lough Neagh op paling vissen doorgegeven. Zodat ze niet meer dan noodzakelijk vangen.

Om de palingstand in Nederland naar een hoger plan te trekken betalen wij een bijdrage per kg ingekochte paling aan het ESF fonds (European Sustainable Fund).

 

 

Hoe fileer ik paling?

Wij verkopen zowel gefileerde, als ongefildeerde paling. In het laatste geval kun je zelf aan de slag. Hoe fileer je een paling? Paling fileren is niet moeilijk, je moet het alleen wel even weten. In deze duidelijke instructievideo laat de Friese Palingroker zien hoe je paling moet fileren. Vragen? Je kan ons altijd even een berichtje sturen! 

Recepten met paling

Pittige spinaziesoep met paling

Recept

Paling kan prima op een broodje, maar heb je er wel eens aan gedacht om paling te gebruiken in een soep? Deze pittige spinaziesoep met paling is een echte topper.

Gerookte Palingsoep

Recept

Dit recept van gerookte palingsoep is echt een topper! Een welkome afwisseling. Lekker romig, eenvoudig klaar te maken en ook nog eens ‘stevig’. Een soep die goed vult dus! 

Salade met gerookte paling

Recept

Super makkelijk, deze maaltijd met gerookte paling! Eet het als lunch, lekker op een warme dag. Of juist als avondmaaltijd, met oppedoezer of krieltjes. 

0