Selecteer een pagina

Online paling kopen

 

De Friese Palingroker verkoop online paling. We roken onze verse paling altijd zelf. Onze paling is van de beste kwaliteit, boterzacht en perfect op brood, in een gerecht of als borrelhap. 

 

Bestel online palingRecepten met paling

Online paling kopen

Gerookte paling is een typisch Nederlandse delicatesse. Helaas neemt, door overbevissing, de populatie al jarenlang af. Daarom is de paling een beschermde diersoort. Wij kopen onze paling in uit Noord-Ierland. Daar is van overbevissing geen sprake, omdat de vraag minder is. Wij roken onze verse paling zelf, volgens een authentieke traditie. En juist die heerlijke gerookte paling kunt u online kopen. 

 

Perfecte gerookte paling

Pekelen, wassen, roken, Spelen met vuur!

Dit zijn de vier elementen die versgerookte paling de perfecte smaak geven. Het hele procedé vanaf pekelen tot op je broodje of borrelplank duurt ongeveer drie uur, afhankelijk van de dikte en grootte van de palingen. En dan krijg je zoals het parool omschrijft: de perfecte paling “vet maar niet te, zout maar niet te”.

 

Gerookte paling kopen in Amsterdam

Iets goed te maken? Neem een pondje paling mee; een delicatesse waar je blij van wordt! Je bestelt verse en gerookte paling nu online in onze webshop. Bestellingen voor Amsterdam lever ik zelf af. Op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag vaar ik namelijk als parlevinker door de Amsterdamse grachten, waar ik naast versgerookte paling ook zalm, gans en lekkere borrelhapjes verkoop. Bestellingen in de rest van Nederland worden op vrijdag tussen 17.00 en 22.00 uur geleverd.  

 

Meer over paling

Paling wordt ook wel ‘aal’ genoemd en behoort tot de familie echte palingen. De paling is een soort trekvis. Iedereen kent de verhalen van de palingen in de Saragossazee die daar hun eieren leggen. Vervolgens worden die eieren meegenomen naar de Europese wateren. De paling is dus een trekvis. 

Deze bruin tot grijsachtig gekleurde vis kan meer dan een meter lang worden! De paling heeft een karakteristieke lichaamsbouw, nauwelijks schubben en is makkelijk te onderscheiden van andere vissen. Niet alleen in Europa maar ook in Noord-Afrika kun je de paling vinden in zoete en brakke wateren. De paling leeft vooral in de modderige bodem en jaagt ’s nachts op kleine waterdiertjes, zoals kleine visjes en garnalen. Dat de paling een beschermde diersoort is, schreven we al. Toch wordt hij nog volop, als delicatesse, gegeten. Doordat wij onze palingen inkopen bij een duurzame kweker, helpen we mee de palingstand juist naar een hoger niveau te tillen. 

 

 

Hoe fileer ik paling?

Wij verkopen zowel gefileerde, als ongefildeerde paling. In het laatste geval kun je zelf aan de slag. Hoe fileer je een paling? Paling fileren is niet moeilijk, je moet het alleen wel even weten. In deze duidelijke instructievideo laat de Friese Palingroker zien hoe je paling moet fileren. Vragen? Je kan ons altijd even een berichtje sturen! 

Recepten met paling

Pittige spinaziesoep met paling

Recept

Paling kan prima op een broodje, maar heb je er wel eens aan gedacht om paling te gebruiken in een soep? Deze pittige spinaziesoep met paling is een echte topper.

Gerookte Palingsoep

Recept

Dit recept van gerookte palingsoep is echt een topper! Een welkome afwisseling. Lekker romig, eenvoudig klaar te maken en ook nog eens ‘stevig’. Een soep die goed vult dus! 

Salade met gerookte paling

Recept

Super makkelijk, deze maaltijd met gerookte paling! Eet het als lunch, lekker op een warme dag. Of juist als avondmaaltijd, met oppedoezer of krieltjes. 

We zijn druk bezig met het inpakken van de orders van deze week! Morgen om 08:00 kun je weer bestellen. Deze bestelling wordt dan volgende week vrijdag geleverd!

We zijn druk bezig met het inpakken van de orders van deze week! Morgen om 08:00 kun je weer bestellen. Deze bestelling wordt dan volgende week vrijdag geleverd!
Verbergen
0