Recept

 

Gerookte palingsoep

Hoe lekker is het om samen met je gezin deze heerlijke palingsoep te eten. Even tijd
voor elkaar met deze vullende soep. En weetje? De soep is ook nog eens makkelijk te
bereiden!
Wat heb je nodig voor de bouillon?

  • 2,5 ltr water
  • 300 gram soepgroente of bouquet garni
    (bouquet garni bestaat uit peterselie, tijm en laurier)
  • 1,5 kilo gerookte paling vellen en graten
  • 2 theelepels kruidenmix *

Breng het water aan de kook met de soepgroenten en bouquet garni. Als het water
kookt, voeg dan de palingvellen en graten erbij. Breng het geheel weer aan de kook.
Zachtjes laten koken niet langer dan 15 minuten (daarna wordt de bouillon bitter).
Zeef de bouillon.

Wat heb je nodig voor de aardappelpuree?

  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 400 gr doperwten (een aantal hele doperwten bewaren voor het garnituur)

Schil de aardappels en kook ze gaar. Giet de aardappels af. Stamp de aardappels fijn,
het liefst door een pureeknijper. Kook de doperwten gaar. Giet de doperwten af en
pureer ze door een zeef.
Voeg alles bij elkaar. De bouillon, aardappelpuree en de doperwten. Goed roeren en
verwarmen. Niet aan de kook brengen.

Serveertip:
Voeg per soepkom 10 – 12 gekookte doperwten, 5 stukjes gerookte paling, 1 theelepel
zeer fijn gesneden witte prei toe. Schenk vervolgens de soep in de kom of in het bord.

Heerlijk met onze kruidenmix

    • ½ deel laurier gemalen
    • 1 deel tijmpoeder
    • 2 deel uienpoeder
    • 2 delen knoflookpoeder
    • 3 delen witte peper gemalen

 

Buon appetito!

 

 

Ahoy en geniet van het leven

Liefs Bas en Willie

www.friesepalingroker.nl
0