Gans

Eerlijk en puur van moeder natuur

 

Wilde Gans, kun je dat eten? Die kennen we alleen maar van Niels Holgerson. Die op Akka, de oppergans naar de zon vloog. Tegenwoordig is het gans onderdeel van schadebestrijding van de overheid. Dat houdt in dat de gans geschoten of bejaagd mag worden. En daar doen wij ons voordeel mee. Want wij maken er lekkernijen van. Niet zomaar lekkernijen, maar heerlijk mals lekkernijen. Eerlijk en puur van moeder natuur.

Proef de gans!

Mond open, ogen dicht, dit moet je proeven!

Experiment op zijn Bassies

Zo’n tien jaar geleden kocht Bas de koud gerookte wilde gans uit het plaatsje Woudsend. Verrassend. Lekker. Bijzonder.  Experimenterend op zijn ‘Bassies’ wist hij de gans eigen te maken.

Spiezen in de rookton. Vuurtje aan. Gaan met die banaan! Of met die gans natuurlijk.

Anyway, met de instelling ‘Wat de boer niet kent, dat eet ie niet.’ kan je bij Bas niet aan komen kloppen. De wilde gans is een uiterst duurzaam en oer-Hollands stukje scharrelvlees wat zorgt voor de mooiste wildsmaak. Mond open. Ogen dicht. Je moet het proeven!

Bijzonder smakelijk ganzenvlees

Duurzaamheid is trending. Het staat bij vele mensen hoog op de agenda. Daarom willen we weten waar het ganzenvlees vandaan komt. In dit geval is dat heel makkelijk. Wilde Gans halen we uit de lucht. Ze worden in het wild geschoten. Niet voor vleesproductie gefokt, dus duurzamer kan je het niet krijgen. En als je dan in het wild geschoten ganzen op een lekkere manier kan aanbieden, waarom niet?

Wat begonnen is met gans te stoven in wijn met groenten, is uitgelopen tot een erkend steekproduct waar je de lekkerste recepten mee kan maken.

Wilde gans is mager vlees met een eigen smaak. Het is puur natuur. Er zit niets tussen. Geen bijvoeding, niets. De natuur bepaalt de smaak en dat proef je. Bijzonder smakelijk.

Voor de gezondheid is het een echte opslagplaats van mineralen en vitamines. Voor vele onbekend, maar zeker niet onbemind!

 

Gans

Word jij al wild van wilde gans?

Met de hoed in de hand, komt men door het ganse land. Bas is wel wild van gans en zo’n hoed heeft hij altijd op. Hij is niet alleen de Friese Palingroker, maar nu ook de Friese Ganzenroker. Bas heeft verschillende producten van de gans in het assortiment opgenomen. Droge ganzenworst, ganzenborst, ganzenbouten, ganzenfilet en ganzenrillette behoren tot het standaard assortiment. Moeder de gans Willie heeft een aantal heerlijke recepten gemaakt die je op de website terug kunt vinden. Inspiratie in overvloed.

Wilde gans recepten

Gerookt ganzenvlees is volgens Bas onovertroffen lekker. Zonder daarbij zijn andere ambachtkunsten te kort te doen. Welke kunsten je nog meer met gans uit kan halen laten we zien op onze receptenpagina . Wil je wilde gans bereiden, dan gaan we je helpen. Kijk eens naar deze recepten van wilde gans:

  • salade met ganzenborst,
  • druiven en frisse salade,
  • Courgette-doperwtensoep met Friese ganzenworst,
  • Taco’s met pulled goose
  • Carpaccio van gerookte ganzenborst.
Ganzenborst
Pulled gans
0