De Friese Palingroker® is een opvallende verschijning in de Amsterdamse grachten. Dat vinden wij niet alleen, maar wordt ook regelmatig opgemerkt door de media. Anderhalf jaar geleden alweer, bezocht de Britse Masterchef Gregg Wallace Amsterdam. Hij deed er opnames voor zijn programma ‘Big Weekends Away’. Door Corona kwamen de opnames en ook uitzendingen stil te liggen. Onlangs bereikte ons het heugelijke nieuws dat de uitzendingen gestart zijn! En, nog beter nieuws, je kunt hem nu bekijken op Videoland!

Gregg Wallache is de beroemde Engelse presentator en schrijver. Hij is onder andere bekend van Masterchef UK. Al in het najaar van 2019 bezocht Wallache Amsterdam, voor opnames van zijn tv-programma Big Weekends Away. Voor dit programma maakte hij ook opnames met Bas, aan boord van zij boot. Een Friese Palingroker® is natuurlijk iets unieks! En Wallache wilde dan ook van alles weten over dit oude ambacht én hij proefde van het heerlijke eten dat Bas voor hem klaarmaakte. 

Lang was het onduidelijk wanneer de uitzendingen van start zouden gaan. Maar we kunnen nu meedelen dat de eerste uitzending van dit seizoen afgelopen vrijdag te zien was op het Britse Channel 5.  Tot onze grote verrassing kregen we via een vriend van Boris ineens te horen dat de aflevering al te zien is via VIDEOLAND. Hoewel het absoluut leuk is om de hele aflevering (en serie) te kijken, voor iedereen die haast heeft: scroll door naar 06.00 en je bent gelijk bij het stuk over de Friese Palingroker®. 

 

Weekends Away in Amsterdam Videoland

Meer Friese Palingroker® op tv

Bas was op 10 mei 2019 ook te zien bij het Duitse Arte

https://www.arte.tv/de/videos/080090-000-A/amsterdam-leben-an-grachten/

Reportage AT5

https://at5news.vinsontv.com/media?id=158677

Vanaf 13.00 begint palingroker tot eind

NDR-uitzending Das Besten am Norden op zondag 5 mei. Vanaf 00:23:29 tot 00:29:20 kan je de Friese Palingroker® zien

https://www.ndr.de/fernsehen/sendungen/nordseereport/Arbeiten-mit-Meerblick,nordseereport2210.html

0