Gezond en licht voorgerecht of amuse voor 2 personen.

Ingrediënten bietjes met gerookte paling 

    • 1 grote of 2 kleine gekookte bietjes
    • 1 sjalotje
    • 4 augurken
    • Citroensap
    • 2 eetl fijngehakte peterselie
    • 1 theelepel worcestersaus
    • Een scheut pittige olijfolie
    • Een pepertje (naar smaak)
    • 1 eetlepel gekneusde cranberry
    • 1 eetlepel mayonaise
    • 150 gram paling
    • Peper & zout

    Voor de oestermayonaise:

    • 2 oesters
    • Olijfolie
    • Citroen

     

    Zo maak je de gerookte paling met bietjes

    1. Snij de bietjes, het sjalotje en de augurken brunoise (in klein blokjes).
    2. Meng de augurken, sjalotje, cranberry en peterselie door de bietjes. Voeg dan het citroensap, de olijfolie, de worcestersaus, het pepertje en de mayonaise toe. 
    3. Goed en rustig mengen.

    Oestermayonaise:

    1. Maak de oesters open en schoon. Doe deze in een mengkom.
    2. Zet de staafmixer erin en tijdens het mixen een scheutje olijfolie. Mix net zo lang tot het een homogene substantie is.
    3. Voeg peper toe, proef even of er zout bij moet.

     

    Serveertip

    Verdeel de bietjes tartaar op de lepels, of  verdeel het over twee bordjes met een dresseerring, daar bovenop in reepjes gerookte paling. Top het af met de oestermayonaise en wat gesneden peterselie.

      Liefs,

       Willie

       

       

       

       

       

      0