Recept met tuinbonen en zalm

Ingrediënten zuurkool met aardappelen-doperwten met gravad lax

  • 500 gram kruimige aardappels
  • 300 gram diepvries doperwten
  • scheut karnemelk/melk
  • 50 gram roomboter (meer is lekkerder)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • wat druppels wasabi
  • 1 eidooier
  • 300 gram zuurkool
  • 1 gesnipperd uitje
  • 2 mooie plakken gravad lax
  • peper en zout

KEUKENGEREI: 

  • Wok
  • Stamper of pureeknijper
  • Zeef
  • Garneerring

    Zo maak je de puree

      1. Schil, was en kook de aardappelen gaar met een snufje zout.
      2. Maak er puree van met de stamper of druk de gekookte aardappelen door de pureeknijper.
      3. Doe daarna de karnemelk/melk, een klont roomboter, mayonaise en eidooier er doorheen en maak er een mooie gladde puree van.
      4. Zet een pan met water op en kook de bevroren doperwten volgens de verpakking.
      5. Afgieten in een vergiet en dan door de zeef heen duwen. Je krijgt dan een mooie gladde puree.
      6. Dat toevoegen aan de aardappelpuree. Warm houden.
      7. Het gesnipperde uitje fruiten in de wok , dan de uitgelekte zuurkool toevoegen en snel wokken.
      8. Breng op smaak met peper en zout.

       

    Serveertip

    Maak met de garneerring het bord op. Eerst de puree van aardappel en doperwten,  dan de zuurkool en daar bovenop de gravad lax. Met wat druppels wasabi op je bord maak je het iets pittiger.

    Riesling uit de Elzas is heerlijk aromatische wijn-spijs combinatie.

      Liefs,

       Willie

      Meer inspiratie

      Courgette-doperwtensoep met Friese ganzenworst

      Recept van heerlijke, winterse puree van zuurkool, aardappelen en doperwten met gravad lax on top!

      Zuurkool, aardappel-doperwtenpuree & gravad lax

      Recept van heerlijke, winterse puree van zuurkool, aardappelen en doperwten met gravad lax on top!

      Taco’s met pulled goose

      Fleurig eten! Een plaatje op een houten plank, dat is dit heerlijke gerecht. Deze keer het recept voor Pulled Goose Taco’s met uienrelish en zelfgemaakte saus.

      Bietjes met gerookte paling

      Gezond en fleurig eten. Een plaatje op je bord (of op een lepel). Deze heerlijke amuse van gerookte paling met bietjes. Boordevol vitaminen en mineralen en perfect voor al je goede voornemens dit recept met paling.

      Taco’s met pulled goose

      Fleurig eten! Een plaatje op een houten plank, dat is dit heerlijke gerecht. Deze keer het recept voor Pulled Goose Taco’s met uienrelish en zelfgemaakte saus.

      Bouillon van gerookte paling

      No waste. Daar houden we van. We gebruiken dan ook alles van onze vis. Zelfs de graten! Hoe? Je leest het in dit recept voor visbouillon.

      Barbecuerecept Zalm uit de krant

      Heerlijk en vooral makkelijk recept voor een aardappelsalade met warm gerookte zalm.

      Recept Aardappelsalade met warm gerookte zalm

      Heerlijk en vooral makkelijk recept voor een aardappelsalade met warm gerookte zalm.

      Recept Carpaccio van gerookte ganzenborst

      Dit recept met ganzenborst is perfect voor iedereen die eens wat anders wil proberen. Carpaccio van ganzenborst is het perfecte voorgerecht.

      Recept spaghetti met room-tuinbonensaus en zalm

      Heerlijk en vooral makkelijk recept voor een maaltijdsalade met gerookte paling.

      0