
Ingrediënten zuurkool met aardappelen-doperwten met gravad lax
- 500 gram kruimige aardappels
- 300 gram diepvries doperwten
- scheut karnemelk/melk
- 50 gram roomboter (meer is lekkerder)
- 1 eetlepel mayonaise
- wat druppels wasabi
- 1 eidooier
- 300 gram zuurkool
- 1 gesnipperd uitje
- 2 mooie plakken gravad lax
- peper en zout
KEUKENGEREI:
- Wok
- Stamper of pureeknijper
- Zeef
- Garneerring
Zo maak je de puree
-
- Schil, was en kook de aardappelen gaar met een snufje zout.
- Maak er puree van met de stamper of druk de gekookte aardappelen door de pureeknijper.
- Doe daarna de karnemelk/melk, een klont roomboter, mayonaise en eidooier er doorheen en maak er een mooie gladde puree van.
- Zet een pan met water op en kook de bevroren doperwten volgens de verpakking.
- Afgieten in een vergiet en dan door de zeef heen duwen. Je krijgt dan een mooie gladde puree.
- Dat toevoegen aan de aardappelpuree. Warm houden.
- Het gesnipperde uitje fruiten in de wok , dan de uitgelekte zuurkool toevoegen en snel wokken.
- Breng op smaak met peper en zout.
Serveertip
Maak met de garneerring het bord op. Eerst de puree van aardappel en doperwten, dan de zuurkool en daar bovenop de gravad lax. Met wat druppels wasabi op je bord maak je het iets pittiger.
Riesling uit de Elzas is heerlijk aromatische wijn-spijs combinatie.
Liefs,
Willie

