Recept

 

Zelf lemoncurd maken recept

Voor 2 personen

 

 

 

Ingrediënten lemoncurd

 

2 biologische citroenen
130 ml citroensap
2 mandarijnen
200 gram fijne kristalsuiker
125 gram ongezouten roomboter bij de boer vandaan2 eieren (geklutst)

 

 Zo maak je lemoncurd 

    • Rasp de citroenen en pers ze uit.
    • Zeef het sap. Dan heb je geen pitten en velletje. (ik had niet genoeg citroensap en citroenen in huis. Dus heb ik het aangevuld met sap van mandarijnen. Ook wat rasp toegevoegd)
    • Doe de citroen en manderijnenrasp, suiker en roomboter in een kom. Verwarm dit au bain-marie (zet de kom op een pan met een laagje kokend water)
    • Smelt de ingrediënten en roer rustig toe een gladde massa.
    • Als de boter gesmolten is voeg je het sap toe.
    • Voeg nu een voor een de eieren er door.
    • Nu wordt je geduld op de proef gesteld. Blijf rustig roeren tot de lemon /manderijn curd steeds dikker wordt. De lemoncurd moet zo dik zijn als yoghurt
    • Giet de lemoncurd in een schaal op af te koelen.

     

  • Bewaren.

    Kleine portie kan je bewaren in een afgesloten bakje in de vriezer.
    Of in een afgesloten potje in de koelkast.

     

 

Serveer!

 

Heerlijk op cheese cake, in je yoghurt of bij een bolletje vanille-ijs.

 

 

 

Ahoy en geniet van het leven
Liefs Bas en Willie

www.friesepalingroker.nl

0