Recept
Witlofstamppot met warm gerookte zalm | Recept

Voor 2 personen
Ingrediënten
- 500 gr Kruimige aardappelen
- 3 stronkjes witlof
- 300 gram warm gerookte zalm
- Dille
- Bieslook
- Ei
- Boter
- Karnemelk op kamertemperatuur
- Zout, peper
- citroen
Zo maak je het
Haal eerst de warm gerookte zalm uit de koelkast. Kan hij even op kamertemperatuur komen.
Kook de geschilde aardappels en maak er puree van. Hoe meer boter je gebruikt voor de puree hoe romiger hij smaakt. Ik maar de aardappelpuree altijd met karnemelk. Maar je kunt natuurlijk ook andere melkproducten gebruiken.
Tijdens het koken van de aardappels snij je de witlof zeer fijn. Doe de witlof in een vergiet en sprenkel we wat citroensap overheen. Dan verkleurt de witlof niet.
Als de puree klaar is roer je er de witlof door heen, samen met de fijn gesneden dille en bieslook. Proef of alles op smaak is en anders nog wat zout en peper aan toevoegen
Je kan nog de zalm uit elkaar plukken en door de stamppot roeren. Maar zelf vind ik het lekker als de zalm er bij ligt of er op.
Presentatie
Op het bord een torentje maken en de zalm er bovenop. Snipper er wat dille overheen voor de kleur.
Deze wijn drink je erbij
Riesling uit de Elzas. Die heeft rijpe tonen maar ook nog voldoende zuren.
Buon appetito
Ahoy en geniet van het leven
Liefs Bas en Willie
www.friesepalingroker.nl