Jullie kennen  de Friese Palingroker waarschijnlijk omdat jullie hem wel eens zien varen in de Amsterdamse grachten, langs zien komen op social media óf een keer tegen zijn gekomen tijdens een van zijn evenementen. Maar wat veel mensen niet over Bas weten is dat hij naast Friese Palingroker ook nog een interim horeca-adviseur is. Daar vertelt hij graag meer over. En … hij vertelt ook waarom hij de komende tijd misschien wat minder ‘op het water’ zal zijn.

 

 

 

In ’99 ben ik na ruim 20 jaar gewerkt te hebben in directies van verschillende hotelorganisaties zelfstandig ondernemer geworden. Ik ben mijn bedrijf gestart met twee takken: 

* Evenementenorganisatie 
* Interim & advies

Met de evenementenorganisatie heb ik drie pijlers:

  • catering,
  • verhuur van bijzondere locaties in Friesland en
  • arrangementen bedenken en verzorgen voor groepen van 4 tot 4000 personen. 

 

 Het begin als Friese Palingroker

Maar hoe ben ik dan Friese Palingroker geworden? Het paling roken op locatie was een van de onderdelen in de arrangementen die ik in mijn pakket had.  In 2001 heb ik een kleine stalen kruiser gekocht die ik heb ingericht om op de Friese meren als parlevinker paling en andere gerookte waren aan passerende schepen te verkopen. In november 2017 heb ik op advies van een Amsterdamse zakenman de stap gemaakt om met dit kruisertje naar Amsterdam om daar mijn geluk te zoeken als parlevinker.

Interim adviseur

Inmiddels word ik door de Amsterdamse klanten een icoon voor de stad genoemd. De andere tak van mijn bedrijf heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot een interim en consultancy organisatie gespecialiseerd in facility-, hospitality- en keukenmanagement. De afgelopen jaren heb ik verschillende opdrachten gehad zoals: 

  • Reorganisatie facilitaire dienst en bedenken van een nieuw voedingsconcept voor een klooster 
  • Reorganisatie unit voeding bij een Universitair Medisch Centrum ⁃ Kwartiermaker horeca en facilitair voor een theater 
  • Adjunct directeur vastgoed- en klantmanagement bij een woningcorporatie gespecialiseerd in ouderen huisvesting

 

Bestel paling en zalm online

Maar, zoals ik al aangaf, zal ik de komende tijd wat minder op het water zijn. Ik heb namelijk een ontzettend leuke, nieuwe klus aangenomen. Aanstaande maandag begin ik als interim facilitair manager bij een landelijk werkende ouderenzorg organisatie in Lochem. Ik zal de komende maanden minder vaak op de Amsterdamse grachten aanwezig zijn in verband met deze opdracht. Maar niet getreurd; je kunt blijven genieten van onze heerlijke delicatessen, zoals de gerookte paling en de gravad laks. Deze bestel je namelijk eenvoudig in onze webshop. Als je voor donderdagavond 17.00 uur bestelt, dan wordt het op vrijdagavond gekoeld en geseald bij jou thuis afgeleverd. De meeste producten kun je 2 weken in de koelkast bewaren en invriezen. 

0