Misschien heb je ons wel zien varen, door de Amsterdamse grachten afgelopen zaterdag. De Friese Palingroker met een complete filmploeg aan boord. Alweer :-). Ik ga je er alles over vertellen.

Filmploeg aan boord

 

Een tijdje geleden ontmoette ik tijdens het parlevinken Hans Dortmans. Hans is documentairemaker en woont met zijn partner op een woonboot op de Krommewaal in Amsterdam. Toevallig langs een van mijn vaste routes. Hans vertelde mij toen dat hij bezig was met een documentaire. Na eerst een documentaire over het varken te hebben gemaakt, was hij nu bezig met een documentaire over paling. Dat verzin je toch niet? In een documentaire over paling mag de Friese Palingroker natuurlijk niet ontbreken. Hans vroeg mij of ik mee wilde werken en daar heb ik volmondig ‘ja’ op geantwoord.

 

 Wanneer wordt het uitgezonden? 


Na ruim twee jaar van voorbereiden en het vinden van een financier, heeft Hans de opdracht van de EO gekregen om de documentaire te maken. Afgelopen zaterdag was hij met zijn filmploeg bij mij aan boord en heeft hij mooie beelden gemaakt. Wanneer de documentaire wordt uitgezonden? Dat staat nog niet vast, maar waarschijnlijk volgend jaar. We houden je natuurlijk op de hoogte!

Ahoy en geniet van het leven!
Bas

0