
Een heerlijk gerecht voor een lekkere lunch in het weekend, of als diner op een doordeweekse avond. Zo fleurig kook je zelden! Natuurlijk kun je de gans via onze webshop bestellen.
Ingrediënten bouillon taco’s met pulled goose
-
Pulled goose
-
Taco’s
-
Zoetzure rode ui relish
-
Taco’s saus
-
Little gem
Voor de relish:
- 1 rode ui
- 250 ml witte wijnazijn
- 2 eetlepels suiker of honing
- Peper/zout
Voor de tacosaus:
- 400 gram gepelde tomaten
- ui
- teen knoflook
- geroosterde paprika
- theelepel komijnpoeder
- theelepel gerookte paprikapoeder
- theelepel oregano
- zout & peper
- Olijfolie
Hou je van pittig? Voeg dan een jalapeno-peper toe
- Mandoline
- Steelpan
- Pan
- Snijplank
- Mes
Zo maak je uienrelish
-
- Als het water kookt zet je het potje en deksel er een paar minuten in.
- Aflaten koelen op een schone theedoek. Dit water is om je potje te steriliseren.
- Snij de ui zo dun mogelijk in ringen. Heb je een mandoline gebruik deze dan.
- Vul de pot met de ui ringen
- In een steelpannetje doe je de witte azijn, suiker, zout en de peperkorrels.
- Breng het aan de kook tot de suiker en zout volledig is opgelost.
- Giet de witte wijnazijn over de rode uien.
- Schudden en klaar, nu nog even 30 minuten laten staan.
- Bewaren in de koelkast
Zo maak je tacosaus
- Verwarm de olijfolie in een pan, snipper de ui en pers de knoflook fruit dit aan.
- Snij de geroosterde paprika in blokjes en verwarm het mee
- Voeg de gezeefde tomaten, komijnpoeder, gerookte paprikapoeder, oregano, zout, peper en suiker toe.
- Verwarm dit ongeveer 15 minuten.
- Je kunt de saus grof laten of pureren.
Serveertip
Verwarm de taco’s zoals op de verpakking staat. Vul ze met de litte gem, pulled goose top het af met de zoet-zure rode ui en tacosaus.
Mooi op een houten plank. Zet er de potjes zoet- zure ui en tacosaus op de plank voor een fleurig geheel.
Liefs,
Willie