Selecteer een pagina

Recept

 

Romige Spinaziesoep

 

Voor 2 personen

 

Ingrediënten

 

  • 2 tenen knoflook, fijngesneden

  • 25 gr  roomboter op kamertemperatuur

  • 2 sjalotjes, fijngesneden

  • 300 gr groene asperges, in stukjes

  • 300 gr jonge bladspinazie, gewassen

  • 1 liter groentebouillon (van tabletten)

  • 100 gr gerookte palingfilet, in stukjes van 1,5 cm

 

Garnering: lenteui en rode peper

 

 

 

 

Zo maak je het

 

  • Blancheer* de in stukken gesneden asperges een paar minuten tot ze beetgaar zijn
  • Smelt de 25 gram boter in een soeppan.
  • Bak de knoflook samen met de sjalotjes 1 minuut zachtjes (niet laten verkleuren)
  • Schep daarna de aspergestukjes erdoor en bak deze nog 3 minuten mee
  • Voeg nu de spinazie toe en laat al het blad al omscheppend slinken
  • Schenk de bouillon bij de groenten en breng het aan de kook .

 

 

 

Serveer!

Pureer de soep. Dat kan met een staafmixer of een  blender. Breng op smaak met zout en peper.  Doe voorzichtig met het zout. De gerookte paling is ook zout. Schep de soep in een kom of glas en garneer het af met de gerookte palingfilet.  Serveer het met sneetjes boerenbrood en roomboter.

Voor een bite: fijn gesneden lenteui hou je van meer pit top de soep dan af met een pepertje

 

* blancheren:  Is een kooktechniek voor kort koken en dan met koud water afspoelen.

 

Ahoy en geniet van het leven
Liefs Bas en Willie

www.friesepalingroker.nl

We zijn druk bezig met het inpakken van de orders van deze week! Morgen om 08:00 kun je weer bestellen. Deze bestelling wordt dan volgende week vrijdag geleverd!

We zijn druk bezig met het inpakken van de orders van deze week! Morgen om 08:00 kun je weer bestellen. Deze bestelling wordt dan volgende week vrijdag geleverd!
Verbergen
0