Recept
Romige Spinaziesoep

Voor 2 personen
Ingrediënten
-
2 tenen knoflook, fijngesneden
-
25 gr roomboter op kamertemperatuur
-
2 sjalotjes, fijngesneden
-
300 gr groene asperges, in stukjes
-
300 gr jonge bladspinazie, gewassen
-
1 liter groentebouillon (van tabletten)
-
100 gr gerookte palingfilet, in stukjes van 1,5 cm
Garnering: lenteui en rode peper
Zo maak je het
- Blancheer* de in stukken gesneden asperges een paar minuten tot ze beetgaar zijn
- Smelt de 25 gram boter in een soeppan.
- Bak de knoflook samen met de sjalotjes 1 minuut zachtjes (niet laten verkleuren)
- Schep daarna de aspergestukjes erdoor en bak deze nog 3 minuten mee
- Voeg nu de spinazie toe en laat al het blad al omscheppend slinken
- Schenk de bouillon bij de groenten en breng het aan de kook .
Serveer!
Pureer de soep. Dat kan met een staafmixer of een blender. Breng op smaak met zout en peper. Doe voorzichtig met het zout. De gerookte paling is ook zout. Schep de soep in een kom of glas en garneer het af met de gerookte palingfilet. Serveer het met sneetjes boerenbrood en roomboter.
Voor een bite: fijn gesneden lenteui hou je van meer pit top de soep dan af met een pepertje
* blancheren: Is een kooktechniek voor kort koken en dan met koud water afspoelen.
Ahoy en geniet van het leven
Liefs Bas en Willie
www.friesepalingroker.nl