

-, Recept: Spaghetti met room-tuinbonensaus en zalm voor 2 personen
Bas houdt ontzettend van tuinbonen en dan eigenlijk de “old fashion” aardappelen, spekjes en room. Maar ik ben niet van de aardappelen behalve friet. Dus hier een versie tuinbonen met pasta.
Ingrediënten
-
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook geraspt
- spaghetti
- 1,5 kilo vuile tuinbonen
- bonenkruid (eventueel)
- 250 ml slagroom
- peper & zout
- geraspte Parmezaanse kaas
- 2 moten warm gerookte zalm (op tijd uit de koeling halen)
Zo maak je het
-
Maak eerst de tuinbonen schoon. Om ze dubbel te doppen is het makkelijker om de tuinbonen even te balanceren koud afspoelen en dan het velletje eraf halen.
-
Zet vast een pan met water op voor de spaghetti volg de aanwijzing op het pak.
-
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook zachtjes aan. Na ongeveer 10 minuten voeg je de room toe.
-
Even laten koken dan de tuinbonen erbij, vuur laag zetten.
-
Laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
-
Is de spaghetti gaar? Voeg deze toe aan de room-tuinbonensaus.
-
Wil je het als maaltijdsalade gebruiken? Dan kan je er nog gekookte krieltjes aan toevoegen. Of met Opperdoezer.
Serveertip
Serveer de spaghetti op warme borden en leg de zalm er bovenop. Beetje peper erover en klaar!
Wijntip
Chardonnay
Liefs,
Willie