Recept met tuinbonen en zalm
Spaghetti met tuinbonen en zalm

Salade Caprese met Buratta is de perfecte manier om het Italiaanse zomergevoel net wat langer vast te houden! Perfect voor een zonnige septemberdag.

 

Ingrediënten salade Caprese met Buratta

  • Buratta 4 hele of 2 die je door de helft snijdt
  • 400 gram mooie rijpen tomaten 
  • Pesto naar smaak*
  • Olijfolie
  • Zout
  • Eventueel bruschetta

* Voor de pesto:

  • 3 teentje gepofte knoflook **
  • Basilicum (ik gebruik altijd de blaadjes van een heel plantje)
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 30 gram pijnboompitten
  • Olijfolie

Hoe bewaar je zelfgemaakte pesto?

Je bewaart de zelfgemaakte pesto in een potje in de oven. Zorg dat er bovenop een laagje olijfolie zit, dan kun je de pesto zeker zo’n twee weken bewaren.

 

Zo maak je salade caprese met Buratta

  • Snij de tomaten in parten.
  • Verwijder de pitjes
  • Snij de tomaten in klein blokjes en doe ze in een vergiet. Zo voorkom je dat het bord te vochtig wordt.

 

*Hoe maak je zelf pesto?

 

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.
  • Laat ze afkoelen op een bord.
  • Doe in de keukenmachine de knoflook,  de blaadjes basilicum, parmazaansekaas en pijnboompitten en draai er een gladde massa van.
  • Voeg beetje bij beetje olijfolie toe de pesto de juiste dikte heeft.

 

Hoe bewaar je zelfgemaakte pesto?

Je bewaart de zelfgemaakte pesto in een potje in de oven. Zorg dat er bovenop een laagje olijfolie zit, dan kun je de pesto zeker zo’n twee weken bewaren.

 

** Hoe pof je knoflook in de oven?

 

  • Verwarm de over op 180 graden.
  • Snijd het kapje van een bolletje knoflook zodat de tenen een beetje vrijkomen
  • Druppel er wat olijfolie tussen.
  • Wikkel de bol in aluminiumfolie en leg de bol knoflook op een ovenplaatje. Zo’n 45 minuten.
  • Knijp de zachte knoflook uit de schil. Hij is nu heerlijk zacht en zoet.

 

Serveertip

 

Maak een mooi rondje op het bord met tomaten en daarboven op de buratta. De pesto verdeel je op het bord. Druppel van olijfolie over de buratta.  Leg de bruschetta naast het bord. Top het eventueel af blaadjes basilicum.

Nu je toch bezig bent met tomaten. Maak dan gelijk een voorraadje tomatensaus voor bij de pasta ;-).

 

 

Wijntip 

 

Chardonnay van Into the wine.

Liefs,

Willie

 

0