
-
Ingrediënten
100 gram gefileerde gerookte paling | 150 gram ongezouten boter | zest van 1 limoen | 2 fijn gesneden sjalotjes | 3 theelepels worcestershire saus | peper uit de pepermolen | een handje fijn gesneden platte peterselie
-
Foodprocessor of staafmixer
-
Toast voor erbij
-
Twee weckpotjes om de paté leuk in te presenteren.
Zo maak je het
-
- Maak van de gerookte paling, de zest van de limoen, de helft van de boter en de fijn gesneden sjalotjes een smeuïg geheel in de foodprocessor.
- Verwarm de andere helft van de boter met de worcestershire saus, roer tot de boter gesmolten is.
- Doe het smeuïge geheel tot net over de helft in het weckpotje en schenk daarover heen de gesmolten boter met de worcesterhire saus, de fijne gesneden peterselie en een flinke draai peper
- Zet de potjes weg in de koelkast voor minstens een uur. Maar een nachtje kan ook. De palingpaté is zeker 14 dagen afgesloten houdbaar.
Serveer! -
Voordat je de paté gaat serveren breng je hem eerst op kamertemperatuur. Deze palingpaté met geroosterd brood is een heerlijke aanvulling op elke borrelplank.
Liefs,
Willie
