Recept met tuinbonen en zalm
  •  Ingrediënten 

    100 gram gefileerde gerookte paling  |  150 gram ongezouten boter  |  zest van 1 limoen  |  2 fijn gesneden sjalotjes  |  3 theelepels worcestershire saus  |  peper uit de pepermolen  |  een handje fijn gesneden platte peterselie

  •  Foodprocessor of staafmixer 

  • Toast voor erbij

  • Twee weckpotjes om de paté leuk in te presenteren. 

    Zo maak je het

    • Maak van de gerookte paling, de zest van de limoen, de helft van de boter en de fijn gesneden sjalotjes een smeuïg geheel in de foodprocessor.
    • Verwarm de andere helft van de boter met de worcestershire saus, roer tot de boter gesmolten is.
    • Doe het smeuïge geheel tot net over de helft in het weckpotje en schenk daarover heen de gesmolten boter met de worcesterhire saus, de fijne gesneden peterselie en een flinke draai peper
    • Zet de potjes weg in de koelkast voor minstens een uur. Maar een nachtje kan ook. De palingpaté is zeker 14 dagen afgesloten houdbaar.


    Serveer!

  • Voordat je de paté gaat serveren breng je hem eerst op kamertemperatuur. Deze palingpaté met geroosterd brood is een heerlijke aanvulling op elke borrelplank.

     

 

    Liefs,

    Willie

    Recept palingpaté

    Meer inspiratie

    Salade met ganzenborst, druiven en frisse salade | Recept

    Recept frisse salade met ganzenborst en druiven

    Pastasalade met groene asperges en warmgerookte zalm

    Recept van pastasalade met groene asperges en warmgerookte zalm.

    Sandwich met gerookte paling en brood van Mevrouw de Molenaar

    Recept van sandwich met gerookte paling en brood van Mevrouw de Molenaar

    Sandwich met gravad lax en mayonaise van gele uitjes

    Recept van sandwich met gravad lax en mayonaise van gele uitjes.

    Courgette-doperwtensoep met Friese ganzenworst

    Recept van lentesoep! Doperwten en courgette met gerookte Friese ganzenworst.

    Zuurkool, aardappel-doperwtenpuree & gravad lax

    Recept van heerlijke, winterse puree van zuurkool, aardappelen en doperwten met gravad lax on top!

    Taco’s met pulled goose

    Fleurig eten! Een plaatje op een houten plank, dat is dit heerlijke gerecht. Deze keer het recept voor Pulled Goose Taco’s met uienrelish en zelfgemaakte saus.

    Bietjes met gerookte paling

    Gezond en fleurig eten. Een plaatje op je bord (of op een lepel). Deze heerlijke amuse van gerookte paling met bietjes. Boordevol vitaminen en mineralen en perfect voor al je goede voornemens dit recept met paling.

    Taco’s met pulled goose

    Fleurig eten! Een plaatje op een houten plank, dat is dit heerlijke gerecht. Deze keer het recept voor Pulled Goose Taco’s met uienrelish en zelfgemaakte saus.

    Bouillon van gerookte paling

    No waste. Daar houden we van. We gebruiken dan ook alles van onze vis. Zelfs de graten! Hoe? Je leest het in dit recept voor visbouillon.

    0