Recept

 

Paling op toast

Iets te vieren? Paling op toast is een heerlijke en origineel borrelhapje. Je gasten zullen verrast zijn, terwijl jij er helemaal niet lang voor in de keuken hoeft te staan!

Wat heb je nodig?

  • Oud Brood
  • Mayonaise of yoghurt (kun je zelf maken)
  • Citroensap
  • Scheutje olijfolie
  • Romaine sla of ijsbergsla
  • Paling
  • Lente uitjes

Om de crostini te maken, gebruiken we oud brood. Snijd het brood in dunne plakken en rooster deze in een droge koekenpan. Rooster beide zijden totdat ze goudbruin zijn. Laat vervolgens afkoelen.

Mend de mayonaise* of yoghurt met de wasabi (naar eigen smaak) voeg naar smaak de citroensap en een scheutje olijfolie toe.

mayonaise zelf maken?

  • 1 ei
  • 1 dessertlepel mosterd
  • 1 dessertlepel azijn
  • 250 ml zonnebloemolie

Doe het ei, de mosterd en de azijn in een kom (waar een staafmixer in past) voeg als laatste de zonnebloemolie toe. Zet de staafmixer met zachte hand in de kom. Begin voorzichtig met mixen, de eerste seconden hou je de staafmixer op de bodem. Haal dan langzaam de staafmixer omhoog. Daarna roer je de mayonaise goed door. Klaar!

Besmeer de crostini met één theelepel van het mayonaise mengsel. Leg de romaine sla** en de stukjes paling op de crostini en top deze af met zeer fijn gesneden lente uitjes.

** vind je romaine sla te bitter? vervang deze dan door de ijsbergsla

Ahoy en geniet van het leven
Liefs Bas en Willie

www.friesepalingroker.nl

0