Recept

 

mini cheesecake 

Recept Mini cheesecake voor 2 personen

 

Ingrediënten mini cheesecake

 

Voor de bodem van de mini cheesecake:

  • 120 gram boter, op kamertemperatuur in blokjes
  • 75 gram poedersuiker gezeefd
  • 2 middelgrote eidooiers
  • 250 gram amandelmeel, plus wat extra (maar je kan ook bloem gebruiken)
  • blindbakbonen

 Voor de vulling van de mini cheesecake:

  • 450 gram roomkaas
  • 125 gram suiker
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eetl. Lemoncurd

     

  • Keukengerei

    • pollepel
    • mixer
    • muffinvorm
    • papieren cupcake vormpjes
    • bonen om blind te bakken

 Zo maak je mini cheesecake 

  • Klop voor de deegbodem met een pollepel de boter en poedersuiker in een kom tot een romig mengsel.

  • Meng er twee eidooiers door, voeg de amandelmeel toe en maak er een kruimelig deeg van.

  • Voeg er twee eetlepels water aan toe en vorm er een bal van. 

  • Kneed daarna het deeg op een met bloem bestoven werkblad goed door elkaar. Duw de deegbal een beetje plat, wikkel het in plasticfolie en bewaar het deeg minstens een uur in de koelkast.

  • Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit. tot een plak van ongeveer drie cm dik.

  • Steek rondjes uit het deeg en doe ze in de beboterde muffintray. Prik gaatjes in de bodem en leg muffintray met het deeg twintig minuten in de vriezer. 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de muffintray uit de vriezer, en doe de cup cake vormpjes in de tray. Doe de blindbakbonen in de papieren cup Bak ze in ongeveer 20 minuten in de oven.

  • Verwijder de  papieren vormpjes en bonen,  Zet de muffintray terug in de oven en bak  het geheel af in 5-10 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn.. Neem de muffintray uit oven en verlaag de temperatuur tot 140 graden.

    Maak de vulling.

  • Klop de roomkaas los, voeg hierna de suiker en het zout toe en mix dit door elkaar tot het goed gemengd is. Voeg hierna een voor een de eieren toe en klop dit goed door elkaar. 

  • Voeg de vanille extract toe en mix het nog een laatste keer goed door elkaar. 

  • Verdeel de vulling over de muffintray. 

  • Bak de mini cheesecakes 20-24 minuten in de oven. (Check na 15 minuten of de cheesecakes niet te bruin worden, dek eventueel af met aluminiumfolie) 

  • Laat de mini cheesecakes na het bakken afkoelen.

     

Serveer!

Top de mini’s af met lemoncurd  of slagroom. Zelf lemoncurd maken? Hier lees je hoe je dat doet. 

 

 

Ahoy en geniet van het leven
Liefs Bas en Willie

www.friesepalingroker.nl

0