

Recept carpaccio met gerookte ganzenborst.
Wist je dat je in onze webshop ook gerookte ganzenborst kan bestellen? Omdat het voor veel mensen een wat onbekend ingrediënt is, hieronder een makkelijk en lekker recept. Ideaal voor de zomeravond.
Ingrediënten
- Gerookte ganzenborst
- Geroosterde pijnboompitten
- Rucola sla en little gem
- Geroosterd brood
DRESSING:
- tl mosterd,
- 1 el azijn,
- 3 el olijfolie, (zachte extra vierge)
- zout, peper
- Wil je een zoetere dressing? Gebruik dan balsamico azijn met 2 tl honing.
Zo maak je het
-
Rooster de pijnboompitten en laat afkoelen.
-
Maak de dressing. Meng de mosterd met de azijn, olijfolie, zout en peper. Klopt dit tot een homogeen mengsel.
-
Snij de gerookte ganzenborst zo dun mogelijk.
Serveertip
Ik heb nu voor een plank gekozen omdat we dit nu heerlijk in de tuin eten en dan kan iedereen er wat vanaf pakken.
Verdeel op de plank de rucola en little gem
Daarboven op de gesneden gerookte ganzenborst . Druppel de dressing in een cirkel aan over de ganzenborst. Top het af met de geroosterde pijnboompitten.
Wijntip
Liefs,
Willie