Parlevinker Experience

Meevaren met de Friese Palingroker in de Amsterdamse grachten. Hoe leuk!

 

Word een echte Parlevinker.

Een wat? Een Parlevinker. Tot halverwege de vorige eeuw zag je op de Amsterdamse grachten de Parlevinkers; venters die hun ‘waar’ al varend aan de man brachten. Een uitgestorven ambacht, dat door de Friese Palingroker weer nieuw leven is ingeblazen.

Ik wil dit beleven!

“Paaaaaling, verse zaaaaalmmmm en wat dacht van de overheerlijke oestersssss?!?!”

Hoe ziet de Parlevinker Experience eruit?

Al ventend op het water leer je de geheimen van het paling roken en Parlevinken. Al dobberend door de Amsterdamse grachten geniet je van al het moois wat de stad te bieden heeft. Uiteraard vergezeld van een hapjke en een drankje. 

Inschepen maar!

Inschepen kan plaatsvinden aan iedere Amsterdamse gracht. In overleg met de schipper zijn meerdere opties mogelijk. De normale route is 1,5 uur, maar is ook afhankelijk van wat we samen ‘venten’. Als de klant ons wuift vanaf de wal of woonboot, dan moeten we hen wel bedienen met onze heerlijke lekkernijen.

Reserveer vandaag nog!

Wil je meevaren? Reserveer dan op tijd. Dat kan bij Bas, de Friese Palingroker zelf. Hij is telefonisch te bereiken via 06-20431099. Maar als hij aan het varen is, dan liever per mail via info@friesepalingroker.nl. We kijken dan samen even naar de geschikte tijd en datum.

Kosten

Wanneer je deze experience zelf mee wil maken, dan vaar je twee uur met ons mee, leer je het oude ambacht van het Parlevinken, krijg je tijdens de tocht diverse lekkernijen te proeven en bij afmeren ontvang je een Friese Palingroker Goodiebag. En dat alles voor slechts €95,- per persoon! Een unieke belevenis voor jong en oud!

 

Ahoy! En tot snel!

Palingroker experience amsterdam
0