Pasen. Voor veel mensen een feest dat je viert met je familie. Een uitgebreid paasontbijt, paaseieren zoeken (die de dag ervoor al gekookt en geverfd zijn) of een heerlijke paasbrunch. Pasen 2020 wordt anders. Bijzonder ook. Geen onbezorgde of vrolijke paasdagen voor heel veel mensen. Toch gaan we er wat van maken!

Pasen 2020

In deze tijd van zorgen voor elkaar hebben wij iets bedacht. Een lekker paasgerecht maken is soms nog niet zo makkelijk voor twee, drie of vier personen. Een hartige taart is gelijk een flink stuk, en als je toch soep maakt kun je beter een paar liter tegelijk maken. Wij dachten dus, hoe leuk zou het zijn als je met de buurt een soort paasbrunch klaarmaakt. Iedereen maakt iets en vervolgens lever je bij alle buren iets af. Zo krijg je toch een gevarieerde paasbrunch, heb je het idee dat je het samen beleeft en hoef je er niet eens veel werk in te stoppen of oneindig veel ingrediënten in te kopen.

Paasbrunch voor de buurt

Het is dan een grote verrassing wat er op je paasbrunch voor lekkers staat. Is dit teveel ‘gedoe’ denk dan vooral even aan die oude buurvrouw die in haar eentje de paasdagen doorbrengt, of die twee leuke buren die in de zorg werken… Eten doet het altijd goed!

 Recepten voor paasbrunch

Ik ga in mijn buurt op eerste paasdag bij de buren een voorjaarssoep (spinaziesoep of courgettesoep met paling), een stuk plaattaart met gegrillde groente en mini cheese cake en uiteraard wat gevulde eieren brengen. Gewoon omdat kan en omdat het Pasen is. We hebben nu toch tijd genoeg!

 Bas en ik wensen jullie zonnige, onbezorgde en vooral gezonde paasdagen toe!

Liefs,

Willie 

 

0