Recept
Recept Fluffy pancakes met zalm en spinazie

Voor 2 personen
Ingrediënten
-
150 gram warm gerookte zalm op kamertemperatuur
-
135 gram boekweitmeel
-
130 ml melk
-
snufje zout
-
1 theelepel bakingsoda
-
3 middelgrote eieren
-
2 eetl. gesmolten roomboter (plus extra om te bakken
-
3 handjes vol spinazie (eigenlijk naar smaak, hoe meer spinazie hoe groener de pancakes)
Zo maak je het
- Hak de spinazie fijn
- Zeef de bloem, bakingsoda en zout boven een mengkom.
- Splits de eieren.
- Doe in een andere kom de lauwe melk, de losgeklopte eidooiers en meng dit lichtjes met een vork tot een mooi geheel en voeg nu de wat afgekoelde gesmolten roomboter toe. Meng dit alles door het bloemmengsel met een garde, mixer of keukenmachine.
- Klop nu de eiwitten stijf.
- Voeg daarna voorzichtig het beslag toe aan de eiwitten
- Als laatste de gehakte spinazie toevoegen.
Nu kan je gaan bakken!
Zet de koekenpan op het vuur, smelt de boter. Als de boter heet is, schep dan in het midden van de koekenpan 1 kleine soeplepel met pancakebeslag. Draai nu niet met de pan maar laat het rustig garen. Draai de pancake om als de bovenkant droog begint te worden. Bak de volgende pancakes op dezelfde wijze tot het beslag op is.
Stapel de pancakes ze elkaar en leg tussen elke pancake wat gerookte zalm.
Top het eventueel af met crème fraiche of mayonaise.
Deze wijn drink je erbij
Een bubbel is toch wel heel erg lekker hierbij. Een champagne is de top maar een cava of prosecco kan uiteraard ook. Wij drinken graag prosecco van Valter Bosticardo “Pensiero”.
Ahoy en geniet van het leven
Liefs Bas en Willie
www.friesepalingroker.nl