at De dag die je wist dat zou komen is eindelijk hier
Ben je er klaar voor?

Op tijd uit bed. De hapjes paling, zalm en gans klaar maken die we meenemen voor de afterparty. Een beetje nerveus. We weten niet wat ons te wachten staat. Karaoke duh.

Na een uurtje zijn we in Amsterdam bij het walhalla Paradiso. Staat er gewoon een dikke rij met mensen. Ongelofelijk.

Auto voor de deur geparkeerd met de alarmlichten aan. Bas gaat op zoek naar Nico Brandsen en Rudi de Graaff. Na een kwartier komt hij terug. De mannen gevonden. We kunnen parkeren naast Paradiso en via de artiesten ingang naar binnen. Zo ontzettend bizar maar zo leuk. We worden aan iedereen voorgesteld, krijgen een kleedkamer en een bandje om natuurlijk.

We gaan de zaal in. Wat een sfeer. Iedereen is uitgelaten. Om 17.00 uur gaat het los. Iedereen zingt uit volle borst mee. en de polonaise wordt ingezet. Na de pauze is Bas aan de beurt. Rete spannend vind ik het. Maar dan klimt hij het podium op en gaat los. Je ziet het publiek uit zijn dak gaan. Iedereen zingt mee. Zo blij dat onze dochter er ook bij is.

Na het optreden krijg je een pikketanussie ( glas jenever), Bas dus ook. En dat is mooi, want een pikke tanussie gaat er altijd in! Bas gaat direct na de kleedkamers en maak daar de hapjes (zalm, paling en gans) klaar voor de crew.

Voordat het doekt valt. Komt iedereen nog een keer op het podium voor de laatste liedjes.

De afterparty is super gezellig. De hapjes worden gewaardeerd. Telefoonnummers worden uitgewisseld, selfies gemaakt. Zelfs met Mell (kleindochter van Piet Veerman). Zij heeft net een ontzettend gave hit met Vintage Future. De titel is Gypsy Woman “ She is homeless’.

Het blijft nog lang onrustig.

De Band bestaat uit
Toos, Kor, IJzeren Tinus, Stien, Meneer Brandsen, Lachende Nico, Ome Nol, Krullen Sjakie

Gastartiesten
Peter te Bos, Lucas Hamming, Brownie Dutch, Kiki Schippers.

0