

No Waste, daar houden we van. We gooien daarom zo weinig mogelijk weg. Dat houdt in dat we dus alles van de paling gebruiken. Wat we doen met de huid en graten van de gerookte paling? We maken er bouillon van. Dat kan je prima invriezen, zodat je altijd een voorraad bij de hand hebt.
Ingrediënten bouillon van gerookte paling
-
2500 ml water
-
200 gram sjalotjes
-
300 gram venkel
-
200 gram prei alleen het witte stuk
-
400 ml witte wijn
-
500 gram de huid en graten van de gerookte paling.
-
flinke scheut olijfolie
Zo maak je bouillon van gerookte paling
- Snij alle groente fijn en fruit het zachtjes aan in de pan met olijfolie.
- Zet een grote pan met water op en breng het aan de kook.
- Als het water kookt kunnen de schillen en graten erbij. NIET langer dan 30 minuten. Je bouillon wordt anders erg bitter.
- Blus de groente af met de witte wijn, laat het even koken en voeg dan het water toe zonder de schillen en graten. Haal het door eerst door een zeef.
- Laat alles nog even goed door koken.
- Haal de pan van het vuur en zeef nu de bouillon door een kaasdoek. Doe de bouillon terug in de pan en reduceer de bouillon naar 1400 ml op een laag vuur.
Wat doe je met bouillon van gerookte paling?
- kroketten van garnalen en paling
- palingmousse (leuk voor het kerstdiner!)
- vissoep
Liefs,
Willie