Recept met tuinbonen en zalm
Spaghetti met tuinbonen en zalm

BARBECUERECEPT Zalm uit de krant

Wist je dat je in onze webshop ook gerookte zalm kan bestellen? Voor als je het niet zit zitten, dit recept, met die krant enzo.

 

Ingrediënten

  • Twee zalmforellen. Een hele zalm kan ook, (geschubd en de ingewanden eruit)
  • Verse kruiden zo’n 4 flinke handen: peterselie, marjolein, basilicum en venkeltopjes
  • 2 citroenen in dunne plakjes
  • 2 eetlepels Venkelzaad, gekneusd
  • Lenteuitjes in dunne plakjes
  • Olijfolie
  • 1 krant
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen

 

Zo maak je het

  • Bestrooi de zalmforellen met zout en peper zowel de buitenkant van de zalm als de binnenkant.
  • Wrijf de zalm in met olijfolie.
  • Vul de buik met de helft van de kruiden.
  • Vouw de krant open op de middenpagina en leg de wat kruiden het midden en boven op de zalm.
  • Strooi de citroen, lenteuitjes, venkelzaad en de rest van de kruiden over de zalm
  • Besprenkel de vis nog met olijfolie.
  • Rol de vis nu stevig in de krant, vouw strak dicht en bind het pakketje goed vast met keukentouw (als een rollade).
  • Maak het pakketje flink nat onder de kraan.
  • BBQ warm?
  • Ongeveer 25 minuten elke kant.

Serveertip

Pak de zalm voorzichtig uit de krant Pas op het is ontzettend warm.
Verdeel de zalm over de borden.

Wijntip

Chardonnay van Into the wine.

Liefs,

Willie

 

0